Contact

© 2018 by Tineke De Smet - personal life coach - Scheiden Zonder Lijden

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Vooruitgangstraat 23

9220 Hamme

(+32) 0473 411 725

OVER

tineke de smet

Geëngageerd om scheidingsleed te verzachten

Ik ben Tineke De Smet, een gedreven life coach die het engagement aangaat om jou tijdens jouw scheiding te ondersteunen. Ik reik jou de handvatten aan om de pijn die je ondervindt bij jouw relatiebreuk zo draagbaar mogelijk te maken. Het is mijn missie scheidingsleed te verzachten.

Door mijn studies als maatschappelijk werker kwam ik professioneel in aanraking met mensen in scheiding, zowel volwassenen als hun kinderen. De jaren ervaring die ik opbouwde als hulpverlener in zowel het justitiehuis, als de bezoekruimte brachten mij in contact met tal van conflictueus scheidende ouders en hun kinderen. 

Ik geef het eerlijk toe, het heeft mij geraakt. De ervaring is me altijd sterk bijgebleven. Het leed dat gepaard gaat met scheiden is immers zoveel groter dan je op voorhand kan vermoeden.

 

Naast mijn professionele ervaring, heb ik -helaas- ook persoonlijk ervaren wat het is om te uit elkaar te gaan. Wanneer je beslist te scheiden, brengt dit tal van emoties met zich mee. Eén van die emoties is teleurstelling, het gevoel gefaald te hebben. Niemand begint immers een relatie met de verwachting later te scheiden. Ik merkte ook op dat een scheidingsproces veel langer duurt en op veel meer levensgebieden doordringt dan je aanvankelijk verwacht. Door persoonlijke ervaring kwam ik tot de volgende conclusie: de verwachtingen over jouw scheiding stroken nooit met de realiteit.

 

Moet het nog worden gezegd? Scheiden is enorm pijnlijk. Het is mijn overtuiging dat niemand het verdient nog dieper weg te zakken in een jarenlang aanslepend conflict. Dat kan een innerlijk conflict zijn, maar ook een conflict met jouw ex-partner, ... Vaak een conflict dat nòg meer diepe wonden slaat en de verschillende betrokkenen nòg verder scheidt. De kloof tussen de scheidende partners in groeit, waar iedereen uiteindelijk nòg meer door lijdt. Dit komt niemand ten goede. 

 

Het moet anders kunnen.

Het kàn anders! 

En daar wil ik jou in bijstaan!

Hoe dan ook, ik wens jou alvast de nodige kracht toe om jouw scheiding op een positieve en respectvolle manier te kunnen doorlopen, mét of zonder mijn hulp.

Misschien tot binnenkort!

Tineke

Certificaten
  • Basic coach centrum Open Mind

  • Basic en Executive Coach, Inge Rock Academy

  • SCHIP-behandelaar